Elsvandenberg.reismee.nl

Mystery Solved....

Waarom rijden amerikanen in 4x4 pick ups? Toch wel een van de grotere mysteries van the southern states.. Ik heb ondertussen verschillende theorieen ontwikkeld

1: Amerikanen zijn nogal paranoia wat betreft gevaar.. Ze moeten eigenlijk altijd net iets gevaarlijker zijn dan iemand anders, zodat ze, in geval van nood meer kans maken om te overleven. Dit doet zich onder andere voor op de weg. Autorijden is hier niet extreem gevaarlijk maar ze rijden natuurlijk wel veel meer auto dan dat we dat in Nederland doen. Als je nou altijd zorgt dat jou auto, net wat groter en wat zwaarder is dan de auto waarmee je een eventuele aanrijding zou kunnen krijgen, is de kans op overleven groter. Klinkt logisch, toch?

2: Niets is beter om te laten zien dat je uit het zuiden komt dan een grote pick up truck gevuld met allerlei outdoor tools ( koelbox, campingstoeltjes, heel veel touw??, vishengels etc.) ook al heb je een kantoorbaan en woon je in een appartementje!

3: Je moet ten alle tijden, overal heen kunnen rijden!

De laatste theorie heb ik vandaag uitgedacht. We ( ik en 2 huisgenoten) zijn naar St. augustine geweest, een stadje aan de oostkust van Florida.En wat zie ik gebeuren tot mijn verbazing. Er wordt letterlijk geparkeerd OP het strand. Niet op de boulevard, of in een parkeergarage a la Scheveningen, maar nee! De echte Amerikaan parkeert op het strand. Leuk, als je four wheel drive hebt want anders kom je er dus niet meer weg! En dat gebeurde ons! Gelukkig was er iemand die ons uit het zand kon trekken, waarna de lokale sherrif ons kwam vertellen dat er een boete bestaat voor 160 dollar voor het betreden van het strand zonder four wheel drive. Waarom? Omdat ze op die manier het strand in stand houden! Ah ja, natuurlijk! Dat ik daar niet aan gedacht heb...De boete hebben we gelukkig niet gekregen, en het strand was prachtig. De stroming van de oceaan was super sterk maar wel echt machtig mooie golven.

Behalve het strand hebben we ook het oudste fort van de VS bezocht. Het is gebouwd door de Spanjaarden rond 1500 als uitvalsbasis en er is veel om gevochten tussen de Engelsen en de Spanjaarden! Leuk om te zien en vooral omdat ik eindelijk: EEN MANNATEE GEZIEN HEB!! Jeeeeh! Normaal gesproken logge en trage wezens waar je uitgebreid foto's van kan nemen, tenzij het paarseizoen is (nu dus;)). Maar het gaat me vast nog lukken! Voor de andere foto's van vandaag, en mijn western-pleasure paardrij try-out: Zie de fotos!

marijke

Hai Elsje, wat heerlijk dat je het zo naar je zin hebt. En leuke foto's: je kunt zo meedoen in een aflevering van Mcleods daughters!
Nog een paar weken genieten van het leven in het amerikaanse! Big hug!

Stephan

Howdy ma'am,

Een manatee.... ik moest eerst even opzoeken wat dat eigenlijk is. Wauw!

Ik heb nu pas al je reisverhalen van de afgelopen weken gelezen, vooral dat van die dairy farm vond ik indrukwekkend. Wat zal je straks een hoop te vertellen hebben. Geniet er nog van!